søndag 23. juni 2013

Strøm Torsk Med Lun Potetsalat

Strøm torsk er en ypperlig råvare og er torskens svar på Salma. Lekker og fersk, i en delikat forpakning. Man kan få tak i den på Meny, Kiwi og Ica Supermarked. Jeg skal servere den lettstekt med en lun og deilig potetsalat som tilbehør.

Per person:
1 Stykke Strøm Torsk (ca. 250-300 gr per person)
2-4 Små Poteter (Nypotet eller Amadine)
3/4 dl Olivenolje Extra Virgin
1 ts Dijon Sennep
3 Vårløk
1/2 Løk
1 Neve Gressløk
1 Neve Frisk Bladpersille
1 ts Hvitvinseddik
Litt Salt
Noen Dråper Sitron

Kok potetene, og la de kjøle litt ned. Del de små potetene i 4 deler. Bland olivenolje, sennep, salt, sitron og hvitvinseddik. Bland godt, og rist gjerne blandingen i en flaske eller liknende. Kutt opp Vårløk, løk, bladpersille ig gressløk i fine biter og bland det med potetene. Hell på oljedressingen og bland godt med fingrene, og så er potetsalaten ferdig. Stek fisken på middels varme til den akkurat er gjennomstekt. Server, og pynt fisken med litt gressløk. Jeg bruker ingen former for saus eller smørsjy på fisken. Den blir så saftig at den trenger ikke mere tilbehør enn potetsalaten.


Annonse:
Sommermat av Paul Løwe, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley (Innbundet) Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar