mandag 24. juni 2013

Gravlaks Med Sennepssaus

Å grave fisk og kjøtt er en gammel tradisjon. Man kan grave ulike former for kjøtt og fisk.Laks, ørret, torsk, makrell, sik, reinsdyrfilèt og storfekjøtt egner seg utmerket for graving. Her lager jeg den tradisjonelle gravlaksen. Jeg kjøpte et stykke laks (ca 400gr) på Kiwi, Tinas laksefilèt med skinn, og den kostet bare 50 kroner for et godt stykke. Man trenger:

Gravlaksen:

Et stykke Laksefilèt
4 ss Salt
3 ss Sukker
3 ts Svart Grovmalt Pepper
En Bunt Dill

Sennepssausen:

2 ss Grov Sennep¨
2 ss Dijon Sennep
1 ss Sukker
3 ss Rapsolje
1 Eggeplomme
4 ss Lettrømme eller Lindahls Tyrkisk Youghurt
1 Liten Neve Oppkuttet Dill
1 Knivsodd Salt
1 Knivsodd Pepper

Legg laksefilèten i en plastpose og tilsett salt, sukker pepper og finhakket dill, og grovmalt pepper. Tilsett gjerne litt cognac, whisky eller øl om ønskelig, og bland det godt sammen i plastposen. Legg posen med fisk i kjøleskapet, og legg en liten skjærefjel over posen, og sett noe tungt på fjelen for å få litt press på fisken. Snu fisken en gang i døgnet, og gjør dette i ca. 3 døgn. Så er den ferdig gravet. Hell av kraften som er sivet ut og fisken er ferdig.

Bland så ingrediensene til sennepssausen godt, og server sammen med finkuttede skiver av laksen og godt brød.Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid  Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian Brun  Rakfisk i godt lag - Hallgrim Berg
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar