I Italia kaller de denne for porchetta, og den er vanlig i de midtre deles av Italia. Vanligvis bruker de tynnribbe og buklist, men noen lager den som en rull av hele grisen! Gjerne pattegris. Urtene varierer i de ulike områdene. Vanlig er slik som jeg gjør her å bruke rosmarin, men mange urter kan benyttes, og gjerne salvie og finhakket fenikkel.
Kjøp et stykke tynnribbe på 1,5-2 kg, og prøv og finne et stykke som ser ut som er lett å bene ut. Ben ut ribben for alt ben og brusk. Legg stykker på en fjel med svorsiden ned, og krydre innsiden godt med salt og pepper. Jeg hadde også i 4 fedd hvitløk i fine biter, og rosmarin. Jeg hadde ikke fersk rosmarin, men brukte tørket. Har man fersk, så bruk det.
Rull sammen ribben, og bind den opp med bommulstråd. Stek den i ovn på 200 grader i ca 2 timer, eller til svoren er fin og sprø, og hele ribberullen er gjennomstekt. Man kan også starte med å steke den i 150 i en time og skru ned til 120 grader og steke i 2 timer til. Etter 3 timer så skrur man temperaturen opp til 200 grader til den svoren blir fin og sprø. Uansett temperatur, så må man følge nøye med i slutten for at ikke svoren skal svi seg.
Her er ribben kald. Fin til 1 juledags frokost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar