torsdag 26. januar 2012

Fiskesuppe på slettvar

Jeg elsker suppe, og fiskesuppe står høyt i kurs. Denne kokte jeg lenge og den ble veldig fin og smakte mye og konsentrert.

Ingredienser for 1-2 porsjoner:

2 dl Fiskekraft (se tidligere innlegg)
1/2 dl Rekekraft
2 dl Hvitvin
2 dl Fløte
1 Terning fiskebuljong
2 Bukfilèter av slettvar
2 Gulrøtter
1/4 Purre
2 Fedd hvitløk
Litt salt
Litt pepper

Kok fiskekraft, fiskebuljong, hvitvin og fløte sammen med oppskærte gulrøtter, purre og hvitløk. I tillegg hadde jeg rekekraft kokt på reker som jag har laget tidligere. Kok inn på lav varme i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Den ekstra terningen med fiskebuljong brukte jeg for å forsterke smaken.

Rett før man serverer legger man i fiskefilèten oppskjært i biter.
Man kan tilsette litt safran, blåskjell og reker om man vil gjøre den ennå mere eksklusiv .Eller kanskje en sjøkreps? Her er det bare idèene som styrer. Godt blir det bare man bruker gode råvarer.


Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid  Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian BrunSkalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje ØygardRakfisk i godt lag - Hallgrim Berg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar