fredag 27. januar 2012

Frokostbrød

Dette er et lettlaget frokost- eller lunchbrød. I Danmark kaller de det for slaskebrød. Det er et frokostbrod som lages med bløt deig slik at det flyter litt ut. Derfor blir det et flatt brød som ikke hever høyt, men flyter ut i bredden.Men den danner veldig fine hull og bobler i brødet. Her gir speltmelet mye bedre resultat enn vanlid hvetemel. Jeg bruker finmalt spelt fra Kvelde Mølle.

Når det er ferdig stekt, del det i to på langs og fyll det med skinke, røkelaks, salat, tomat, roastbeef eller hva du har lyst på som pålegg.

Ingredienser:

4 dl Speltmel, finmalt
1,8 dl vann (litt under halvparten av melet målt i desiliter)
1/2 pose Gjær
1 ts Salt
2 ts Valmuefrø

Bland ingrediensene og hev i 30 minutter.Legg det ut på en stekeplate med bakapapir til et langt brød.

Hev deretter i 1 time, og dryss på valmuefrø.

Stek det i 220 grader i 10 minutter.



 
 
Annonser:
 
Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom - John Rørdam Pål Rødahl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar