"Penang Goong" er en smakfull rett fra Thailand, som har en utrolig god og spesiell smak. Smaken av scampi, curry og fersk søt thai basilikum gjor denne retten til en stjerne. Jeg synes pengan curry passer best, men rød eller grønn curry kan også brukes, og er godt å variere med. Penang curry pase selges i asiatiske nærbutikker, og bør være fast inventar på kjøkkenet, da den varer i evigheter og kan brukes til mye.
Thai basilikum har en spesiell smak av sødme og anis, og vanlig basilikium kan ikke erstatte den. Mulig man kan bruke knuste anis- eller fennikelfrø i stedet. Thai basilikum fåres bare i asiatiske nærbutikker.
Ingredienser (per porsjon):
8-12 Scampi avhengig av størrelsen
1 ss Pengan Curry Paste (fås på thaibutikker)
1/2 boks kokosmelk
1/2 Vårløk
1/2 søt paprika
1/4 neve Søt Thai Basilikum
En bunt Enoki sopp (fås i asiatiske nærbutikker og noen velassorterte Menybutikker)
Litt finkuttet chili til pynt og smak (curryen inneholder allerede nok chili til smaken)
Ris
Rapsolje til steking
Kok ris etter anvisning på pakken.
Ta av skallet på scampien og fjern tarmen. Varm en stekepanne med olje på sterk varme, og stek currypastaen til den frigjør masse aromaer. Tilsett kokosmelken og kok dette sammen. Tilsettt scampi, vårløk, sopp, finkuttet paprika, chili og basilikum og kok dette til scampiene blir ferdige. Ikke stek lenger enn 4-5 minutter, for da blir de seige. Server med risen. Det er veldig enkelt, og vil imponere alle gjestene.... for smaken er himmelsk.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar