Sashmi eller cheviche passer veldig bra som forrett, nachspielmat eller bare som snacks en fredagskveld. Det er enkelt og raskt, og er i tillegg sundt og godt. Bruk en laksefilèt av god kvalitet. Kjøper man den fra fiskedisken, så sjekk konsistens og lukt før man kjøper. Den må være frisk på lukten. Skal man være sikker så kjøp laksefilèt fra Salma, Frøya eller liknende.
Jeg lagde bare en porsjon, så da blir det vanskelig å beregne doseringen i forhold til mengden som man må kjøpe. Mangoen bruker man bare en liten del av, og laksen bruker man bare en del av, og en potte fersk koriander blir veldig mye. Så planlegg å enten servere til flere porsjoner eller ha den som en rett flere dager på rad...
1 liten Backloin av Laks
1 Mango
1 Potte fersk Koriander
1 terning Fersk Ingefær
1 ss Olivenolje
1 ss Sitron- eller Limesaft
1/2 ss Soyaolje
1/2 ts Salt
Bland finkuttet mango, sitron/lime, finrevet ingefær, olivenolje, koriander og salt. Kutt laksen i fine skiver, og bland inn. La dette trekke i 1/2-1 time. Bruk så spisepinnner for å fordele ut på tallerkener. Pynt med ferske blader av koriander.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar