mandag 23. april 2012

Laksesashimi med Mango

Sashmi eller cheviche passer veldig bra som forrett, nachspielmat eller bare som snacks en fredagskveld. Det er enkelt og raskt, og er i tillegg sundt og godt. Bruk en laksefilèt av god kvalitet. Kjøper man den fra fiskedisken, så sjekk konsistens og lukt før man kjøper. Den må være frisk på lukten. Skal man være sikker så kjøp laksefilèt fra Salma, Frøya eller liknende.

Jeg lagde bare en porsjon, så da blir det vanskelig å beregne doseringen i forhold til mengden som man må kjøpe. Mangoen bruker man bare en liten del av, og laksen bruker man bare en del av, og en potte fersk koriander blir veldig mye. Så planlegg å enten servere til flere porsjoner eller ha den som en rett flere dager på rad...

1 liten Backloin av Laks
1 Mango
1 Potte fersk Koriander
1 terning Fersk Ingefær
1 ss Olivenolje
1 ss Sitron- eller Limesaft
1/2 ss Soyaolje
1/2 ts Salt

Bland finkuttet mango, sitron/lime, finrevet ingefær, olivenolje, koriander og salt. Kutt laksen i fine skiver, og bland inn. La dette trekke i 1/2-1 time. Bruk så spisepinnner for å fordele ut på tallerkener. Pynt med ferske blader av koriander.



Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid   Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian Brun  Rakfisk i godt lag - Hallgrim Berg Skalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje Øygard



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar