torsdag 5. april 2012

Entrecote

Entrecote er kanskje det beste kjøttstykket man kan få. Den er mør og smakfull. Entrecoten har "fettøyet" og med mere marmorert fett enn ytre- og indrefillèt. Jeg har gjort denne veldig enkel. Jeg stekte østerssopp, og så lagde jeg en saus basert på kjøttktaft, rødvin, østerssaus og soyasaus.

1 Stykke Entrecote
6 Hvite Asparges
1 dl Kjøttkraft
1/2 dl Rødvin
2 sps Østerssaus
1 sps Soyasaus

Kok aspargsen i ca 8 minutter, og stek samtidig soppen til den er mør. Kok opp kjøttkraft med østerssaus og soyasaus. Stek entrecoten på høy varme i noen minutter. Ikke stek kjøttet for lenge, men stek den så lenge at "fettøyet" er mørt. 3 minutter på hver side bør være nok.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar