søndag 25. mars 2012

Ferske Vårrulller med Kamchatka Krabbe

Ferske vårruller smaker veldig anderledes enn de vanlige vårrullene man er vant til. Disse er ikke frityrstekt, så de inneholder ikke frityrolje, men bare de gode ingrediensene, og så smaker de så utrolig godt. Bruk "Nouc Nam" dippen fra forrige innlegg. Det er nesten som sushi.

Til disse vårrullene brukte jeg:

1 Klo av Kantchatka Krabbe
1 Litt Vermichelli Risnudler.
1 Neve Fersk Koriander
3 Sps Finkuttet Gressløk
2 finkuttet Vårløk
1/2 Finkuttet Gulrot
1 Fedd Hvitløk
4 Sps Hoisin Saus
3 Ark med Tynn deig for vårrull. Fåes i asiatiske butikker.

Finkutt gulroten eller bruk en rasp. Finkutt gressløk, vårløk, koriander og hvitløk. Legg vermichellinudlene i varmet vann og tilsett de i blandingen. Ikke bruk for mye nudler, da vårrullene kan bli kjedelige hvis du bruker for mye. Legg dette i en liten bolle, og bland inn krabbekjøttet og tilsett Hoisin sausen. Smak mens du blander, slik at smaken blir slik du ønsker.

Legg et risark i vann., Jeg bruker stekepanne med vann i, varmer opp og bløtlegger arkene. Det tar bare 15-20 sekunder. Bruk gjerne fersk filodeig i stedet.

Legg risarket ut på et vått hånkle, og legg en liten neve av blandingen på nedre delen. Brett deigen en gang rundt innholdet, og fold inn sidene av deigen. Rull så ferdig vårrullen slik at det blir en avlang pølse.

Pass på at den forblir fuktig, og ikke tørker inn. Risdeigen klirster seg fort fast når den tørker.

Server med Nouc Nam dip eller dipp av hoisin saus.Her er en annen, større variant, uten hoisin saus og krabbe. Men den er også tilsatt friske bønnespirer:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar