En veldig rask og god rett å lage er laks glasert med Thai Red Curry paste. I tillegg er dette veldig godt med spennende smaker. Hele kommer på ca. 60 kroner per person.
For 1 person:
1 Porsjonsstykke fersk laks
1 Pastinakkrot
Frisk bladpersille
1 sps Rapsolje
1 sps Demerarasukker
3/4 sps Thai Red curry Paste.
Ta et stykke laks og temperer til romtemperatur. Dette gjør at tiden i stekeovnen blir kortere og laksen blir saftigere. Sett stekeovnen på max temperatur. Jeg brukte 300 grader. Bland 3/4 sps red curry paste med 1 sps rapsolje og 1 sps demerarasukker (uraffinert lyst brunt sukker). Kjøp curry pasten i en Thai butikk. Den er sterkere, og mye bedre enn den industrivaren du får i dagligvarebutikken.
Kok opp vann til å koke pastinakken. Et lite triks er å ha i en spiseskje med brunt sukker i kokevannet. Det gjør pastinakken søtere og fremhever smaken. Det kan du også gjøre når du koker gulrøtter, og de blir så mye bedre.
Smør curryblandingen oppå laksen, og sett den inn i ovnen i 4 minutter (300 grader), men kanskje litt lengere på 270. Laksen blir da veldig saftig og god. Ingen ting er kjedeligere enn tørr laks, så pass på å ikke stek for lenge.
Ta en litt stor pastinakkrot og skrell den. Ta deretter en ostehøvel og høvle opp tynne skiver av den. Kok den raskt i vannet.
Legg pasinakken på tallerkenen, og legg på friske blader av bladpersille. Laksen legges oppå dette.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Den var vanvittig god! :D Tusen takk!
SvarSlettTusen takk for fin tilbakemelding:-)Hyggelig at oppskriftene blir sett og brukt!
SvarSlett