onsdag 14. mars 2012

Laks glasert med "Red curry"

En veldig rask og god rett å lage er laks glasert med Thai Red Curry paste. I tillegg er dette veldig godt med spennende smaker. Hele kommer på ca. 60 kroner per person.

For 1 person:

1 Porsjonsstykke fersk laks
1 Pastinakkrot
Frisk bladpersille
1 sps Rapsolje
1 sps Demerarasukker
3/4 sps Thai Red curry Paste.


Ta et stykke laks og temperer til romtemperatur. Dette gjør at tiden i stekeovnen blir kortere og laksen blir saftigere. Sett stekeovnen på max temperatur. Jeg brukte 300 grader. Bland 3/4 sps red curry paste med 1 sps rapsolje og 1 sps demerarasukker (uraffinert lyst brunt sukker). Kjøp curry pasten i en Thai butikk. Den er sterkere, og mye bedre enn den industrivaren du får i dagligvarebutikken.

Kok opp vann til å koke pastinakken. Et lite triks er å ha i en spiseskje med brunt sukker i kokevannet. Det gjør pastinakken søtere og fremhever smaken. Det kan du også gjøre når du koker gulrøtter, og de blir så mye bedre.

Smør curryblandingen oppå laksen, og sett den inn i ovnen i 4 minutter (300 grader), men kanskje litt lengere på 270. Laksen blir da veldig saftig og god. Ingen ting er kjedeligere enn tørr laks, så pass på å ikke stek for lenge.

Ta en litt stor pastinakkrot og skrell den. Ta deretter en ostehøvel og høvle opp tynne skiver av den. Kok den raskt i vannet.

Legg pasinakken på tallerkenen, og legg på friske blader av bladpersille. Laksen legges oppå dette.


Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid  Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian Brun Rakfisk i godt lag - Hallgrim Berg Skalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje Øygard Thaimani - Terje Ommundsen

2 kommentarer:

  1. Den var vanvittig god! :D Tusen takk!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for fin tilbakemelding:-)Hyggelig at oppskriftene blir sett og brukt!

    SvarSlett