Jeg fant karbonadedeig til 69 kr kiloen i butikken i dag, og 320 gram kostet 22 kroner. Det holder til 2 middager med biff tartar, eller tartar til 2. Kupp tenkte jeg. Jeg hadde syltede rødbeter igjen fra jeg lagde det i august i fjor (se tidligere innlegg), jeg hadde sylteagursk i kjøleskapet, og valget var da enkelt, da tartar er en av mine favoritter. Med egg og kapers, så tror jeg at denne kommer totalt på 20-25 kroner per porsjon. Og så godt og raskt som det er....
For 1 porsjon tregner man:
160 gr Karbonadedeig
1 Egg
2 ss Kapers
1/2 Hakket Løk
Hakkede skiver sylteagurk
Hakkede skiver syltede rødbeter
Form karbonadedeigen som en rå hamburger, og server med de finkuttete grønnsakene og server med en rå eggeplomme. Kan det bli enklere? Pass på at eventuelle gjester liker rått kjøtt...
Den kan eventuellt serveres på en skive godt brød eller loff, og da gjerne lett ristet. Da blir man garantert mett også.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Prøv å lage Tartar med hvalkjøtt, bare hakket og gnidd inn i skjerfjøla med siden av kniven og litt Maldon salt. Litt god sennep smeltet i litt eddik eller sitronsaft, litt hakket chilli,olje, nymalt pepper ,noen dråper Worcestershire sauce og et par spisesjeer cognac og allt blandet med kjøttet.Hvis jeg skal anbefale den optimale eggeplommen på toppen, er det fra måsegg! Har prøvd det og...ubeskrivelig!! Serveres med de vanlige tingene som hakket rødløk, hakket agurk, kapers og toast.
SvarSlettHøres utrolig godt ut! Takk for tipset. Tartaren her er jo veldig enkel, men kan kan jo som du viser gjøre mye med tartar. Jeg bor i Oslo, og der er hver holme og skær fuglereservat og måsegg er en sjelden vare. Men versjonen du beskriver er jo utrolig spennende. Jeg var på Skarven i Tromsø og spiste selkjøtt en gang, og det er noe av det beste kjøttet jeg noen gang har smakt. Det kunne også være en spennende variant. Tilsetningene du har i kjøttet høres vedlig godt ut!
SvarSlett