fredag 13. april 2012

Carpaccio

Carpaccio ble funnet opp på klassiske Harry's Bar i Venezia i 1950, så det er ikke en gammel tradisjonell italiensk rett som mange tror. Eieren av baren synes at den lignet fargene på maleriene til 1500-tallsmaleren Vittore Carpaccio, derav navnet. Passer veldig godt som forrett eller en lett hovedrett.

Jeg lager her den helt enkel men tilnærmet originalen med indrefilèt av kalv, men originalen inneholder i tillegg litt Dijon sennep.

For 2 porsjoner beregn:

300 gr. Indrefilèt av Kalv
Parmesan
Ruccola Salat
Sitron
Extra Virgin Olivenolje (Jeg brukte "Galgia e Vetrice" fra O&Co)
Grovmalt Pepper
Maldonsalt

Legg stykket med indrefilèt i ca. 1/2- 1 time i fryseren til den blir halvfryst slik at den blir lettere å skjære. Ta kjøttet ut av fryseren og legg noe av ruccolasalaten på en tallerken og hell på litt olje. Kutt så så tynne skiver du kan av indrefillèten. Bruk en sylskarp kniv, og legg skivene over salaten, og ha så litt sitronsaft på. Legg så på mere ruccolasalatog tynne skiver av parmesan.

Hell på pepper og salt, men vær forsiktig med å ta på for mye for å ikke at kryddersmaken skal overdrive selve carpaccioen.




"The Baptism of the Selenites" av Vittore Carpaccio. Man
kan jo skjønne bakgrunnen for navnet....

Annonse:










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar