søndag 22. april 2012

Tom Ka Gai

Tom Ka Gai er en Thailandsk suppe laget på kokosmelk, kylling og krydder/urteblanding. Selv om jeg liker å lage det meste av maten fra bunn av, så må man når har en enmannshusholdning noen ganger ta en snarvei. Denne suppen lager du på 10 minutter, og denne varmer spesiellt godt på en kald vinterdag. Den både metter og varmer, og i tillegg så er den så utrolig god at du kan bli helt hekta.

Problemet med en enmannshusholdning er at man må kjøpe så mange råvarer at man må kaste mye av det når det blir dårlig, og det blir også dyrt. Derfor lager jeg denne på basis av en ferdig pasta som man får kjøpt i alle thaibutikker, men det blir også mere vanlig i dagligvarebutikker. Jeg foretrekker de asiatiske, da disse er mere autentiske og blir bedre. Har man tid kan man selvfølgelig lage den fra bunne av, men den krever en del ulike råvarer som kanskje ikke passer til middagen dagen etter og som mange ikke har tilgang til om de ikke har en thaibutikk i nærheten. Det er ikke mange butikker som selger Galangalrot som er nødvendig i denne suppen for å få den autentiske smaken.

Suppen er perfekt på en kald høst- eller vinterdag, og varmer skikkelig godt.

For en god porsjon suppe til 1 peson trenger man:

1 Kylligfillèt
1 Boks Kokosmelk
1 Pose Ferdig Tom Ka Gai Pasta
1/2 Rød Chili

Skal man lage flere porsjoner så øker man mengden med kylling, og doserer resten etter den totale mengden som trengs.

Kok opp kokosmelken og bland inn pastaen. Kutt kyllingfillèten i passende biter og finkutt chilien. Tilsett alt i kokosmelken og la det småkoke i 10 minutter. Så er den ferdig. Pynt gjerne med finkuttet fersk koriander om du har.


Annonse:

Thaimani - Terje Ommundsen Thai Street Food - David Thompson Simply Thai Cooking - Wandee Young Byron Ayanoglu


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar