torsdag 27. september 2012

Rekesalat

Rekesalat er enkelt å lage selv, og smaker mye bedre enn den ferdigkjøpte. Den  blir nok ikke billigere enn i butikken, men man kan styre råvarene selv. Jeg bruker her en blanding av ekte majones og lett crème fraiche som basis for rekesalaten. Lett eller ikke er opp til en selv, og kan varieres. Jeg brukte ferdig skrelte reker i lake fra Fiskemannen, men det blir bedre med ferske eller frosne reker.

Jeg brukte:

200 gr. Ferdig skrelte reker
1 Egg
1 dl Ekte Majones
1 dl Crème Fraiche
Fersk Dill
Sitron
Litt hvit pepper

Hardkok egget. Bland sammen majones og crème fraiche. Tilsett litt hvit pepper (jeg liker ikke at smaken av pepper blir merkbar, så jeg bruker lite). Finhakk en liten neve fresk dill, og bland inn i majonesblandingen. Smuldre eggeplommen og bland inn. Kutt opp eggehvitten i små biter og bland det også inn.

Legg rekene i en bolle, og bland inn majonesblandingen litt etter litt til du har ønsket konsistens på rekesalaten. Smakssett med noen dråper sitron. Ta litt etter litt, bland inn og smak til du har den smaken du liker. Ikke bruk for mye sitron, for da blir smaken for sterk etter min mening.

Da er den ferdig, og man har deilig pålegg i noen dager fremover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar