søndag 7. april 2013

Steinbit med Persillepesto

En gang overhørte jeg en samtale over en fiskedisk, der en kokk bak disken anbefalte en kunde å bruke pesto til steinbit. Siden er det blitt en fast gjenganger for meg, for pesto passer perfekt til steinbit. Jeg gjør en liten vri ved å lage pestoen basert på bladpersille i stedet for basilikum. I tillegg har jeg litt oliven og soltørket tomat i.

250 gr. Steinbitfillèt

Pesto:
1 Pakke Fersk Bladpersille
1 Liten Neve Pinjekjærner
1 Fedd hvitløk
1 Bit Parmesan (ta litt på slump, kanskje 30-50 gram?
10 stk. Svarte Oliven
2 stk. Soltørkete Tomater (myke i oljelake)
1 dl Olivenolje (bruk en god olje!)

Grovrens persillen for stilker, og ha persillen, pinjekjærnene, parmesanen oliven og tomater sammen med god olivenolje i en stavmixeren, eller en kjøkkenmaskin.

Stek steinbiten på middels varme i noen minutter på den ene siden. Snu den, og legg pestoblandingen oppe på fisken. Stek under lokk i 5 minutter. Da er den ferdig til å serveres, gjerne med grønnsaker, salat, tomat og en potet. Saus trenger man ikke, da persillepestoen spiller rollen som saus. Vanlig pesto og "pesto rosso" passer også perfekt. Og det er ikke nødvendig å lage pestoen selv....


Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar