lørdag 2. februar 2013

Baguette

Jeg hadde kjøpt en hummer, og ville derfor bake en baguette. Jeg valgte en enkel og grei oppskrift som gjeg har brukt mange ganger. Den blir ikke så bra som om man bruker "poolish", men elter man nok og hever lenge så blir den bra.

Til 1 liten baguette:

75gr. Fint Hvetemel (Flormalt Hvetemel fra Kvelde Mølle)
1,2 dl Vann
1/4 ts. Salt
1/4 pakke Fersk Gjær

Bland alt sammen og elt med en kjøkkenmaskin. Elt lenge slik at deigen blir seig og fin. La den  forheve i 20 minutter. Slå deigen ned og for den som en baguette. Husk at den skal være tynnere enn man tror, for den hever bra. Etterhev i 50-60 minutter. Fukt deigen flere ganger med vann under hevingen slik at den ikke blir tørr. Stek på 200 grader i 15 minutter.


Annonse:
Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom - John Rørdam Pål Rødahl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar