søndag 3. februar 2013

Stekt Dorade


Dorade er en middelhavsfisk som blir mer og mer vanlig å se i supermarkedene. Jeg tror den kalles Havbrasme på norsk. På engelsk kalles den "gilt-head bream". De som har vært i Tyrkia på ferie og spist fisk, har sikkert smakt den. Der serveres den grillet eller stekt, og kalles "Cipura".

Doraden passer godt til steking, og den har veldig fin smak. Jeg er litt skeptisk til så langreist fisk, så jeg sjekker den godt i butikken. Men be de i fiskedisken rense den for deg. Den selges med innvolder, og jeg har opplevd at kjøttet har vært missfarget av galleblæren. Så få butikken til å sløye den, og be om å få se inne i buken.

Start med å skrap bort skjellene med en kviv. Skjellene går lett av. Snitt 3 snitt i hver side, og fyll disse med hakket hviløk, chili, salt og pepper. Ha den samme blandingen inne i buken, og fordel godt rundt. Ha salt og pepper på resten av fisken. Stek fisken hel i olje på ganske varm panne, gjerne med lokk.

Server med salat, tomat og agurk.


Jeg bruker ganske mye chili og hvitløk, men det blir ikke sterkt. Det gir bare en veldig god smak.


Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid   Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian Brun Rakfisk i godt lag - Hallgrim Berg Skalldyr - Leif Mannerström Jesper Lindberg Tomas Yeh Lisa Nestorson Bente-Lill Øygard Terje Øygard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar