tirsdag 1. oktober 2013

Krabbesmørbrød

Nå i september og oktober er krabbene på sitt beste, og hva er egentlig bedre enn fersk krabbe fisket om høsten. Krabbene er fulle av kjøtt og rogn på denne tiden. Har man ikke muligheten av å fiske dem selv, så har supermarkedene fine krabber i ferskvaredisken til ca 50 kroner stykket.

Smørbrødene jeg laget her er generøse i størrelsen, og jeg brukte en krabbe per loffskive. Det eneste man trenger er krabbe (2 per person), loff, salat og majones.

Fjern paven, og rens krabben godt for all innmat. Paven tas bort ved å trykke ned undersiden under munnen , trykk ned og bryt den av. Da følger paven (magesekken med). Bryt av ben og kjør, og rens skallet godt for all mat. Kroppen hvor bena sitter deles i fire. Først på langs (fra munn til hale) ovenfra og ned, og så på tvers fra siden. Da legges mye kjøtt åpent som kan fjernes med fingrene og en krabbeskje. Du vil bli overrasket over hvor mye kjøtt det er i denne delem, og det er like bra som kjøttet i klørene. Knus så bena og klørene, og ta ut alt kjøttet. Pass på at ingen skalldeler følger med.

Spre majones på loffen og legg på et par salatblader av en sprø salat (f.eks crispi salat eller isbergsalat) på en loffskive. Legg krabbekjøttet oppå salaten. Liker man sitron, så hell noen dråper over krabben. Så er det bare å nyte....
Annonse:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar