fredag 15. november 2013

Bibringe Kokt i Bayerøl

Kalde høstdager og kvelder er tiden for gode varme gryteretter, og jeg elsker langtidskokte gryter hvor smakene er kokt inn og kjøttet er blitt mørt. Bibringe og høyrygg er kjøtt som er billig og godt til denne type retter. Bibringen har mere fett enn høyryggen, og trenger lengere koketid for å bli mør. Jeg langtidskoker kjøttet i bayerøl med løk, sellerirot, pastinakk og champignon, og serverer den med en mos på pastinakk og jordskokk.

Del opp bibringen i passelige stykker, og stek de brune i en varm stekepanne. Legg kjøttet i en stor gryte, og hell på 1,5 liter bayerøl. Kutt opp en halv sellerirot og 3 store pastinakker i grove biter, og ha i gryten sammen med store båter av 2 løk. Tilsett så 5 hvitløkfedd, grovknust pepper, timian og salt. La gryten koke i ca. 4 timer, de 2 første under lokk. Om man synes sausen blir for tynn, så kan man koek den inn i en egen kjele, og kanskje ha i litt Maizena jevning.

Lag rotmos på pastinakk og jordskokk. Skrell røttene og kutt dem i grove terninger. Kok de møre, hell av vannet, tilsett 1-2 ss smør og mos til ønsket konsistens.Annonse:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar