Kalde høstdager og kvelder er tiden for gode varme gryteretter, og jeg elsker langtidskokte gryter hvor smakene er kokt inn og kjøttet er blitt mørt. Bibringe og høyrygg er kjøtt som er billig og godt til denne type retter. Bibringen har mere fett enn høyryggen, og trenger lengere koketid for å bli mør. Jeg langtidskoker kjøttet i bayerøl med løk, sellerirot, pastinakk og champignon, og serverer den med en mos på pastinakk og jordskokk.
Del opp bibringen i passelige stykker, og stek de brune i en varm stekepanne. Legg kjøttet i en stor gryte, og hell på 1,5 liter bayerøl. Kutt opp en halv sellerirot og 3 store pastinakker i grove biter, og ha i gryten sammen med store båter av 2 løk. Tilsett så 5 hvitløkfedd, grovknust pepper, timian og salt. La gryten koke i ca. 4 timer, de 2 første under lokk. Om man synes sausen blir for tynn, så kan man koek den inn i en egen kjele, og kanskje ha i litt Maizena jevning.
Lag rotmos på pastinakk og jordskokk. Skrell røttene og kutt dem i grove terninger. Kok de møre, hell av vannet, tilsett 1-2 ss smør og mos til ønsket konsistens.
Annonse:
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar