søndag 3. november 2013

Cæsarssalat - Ceasars Salad

Cæsarssalat er ikke bare en salat, men en legende og en myte. Denne salaten er ikke tilbehør til annen mat, men et helt måltid for seg selv. Den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Gardini som jobbet på en restaurant i Tijuana i Mexico. Siden har den vært en klassiker. Jeg anser denne salaten som en middag i seg selv, og den er mettende på grunn av at den inneholder kylling og bacon. Smaken er himmelsk. Det er ikke vanskelig å lage denne salaten, men det vanskeligste er å få dressingen riktig. D et er egget som er utfordringen. Behersker man dressingen, så lages resten av salaten av seg selv. Dressingen er enkel om man har en god stavmikser, og at alle råvarer har romtemperatur . Oppskriften er nok for 2 personer. Start med dressingen:

Dressing:

2 Kylllingfilèter
3 Anajosfillèter (Italienske i glass)
1 Egg
1 Fedd Hvitløk
Litt Fersk Sitronsaft
1 ts Dijonsennep
1 dl Rapsolje
1 ss Hvitvinseddik
1 ts Worcerstershiresaus

Kok egget i ett minutt, og knekk det i en bolle. Bruk stavminser og miks egget sammen med oljen til det tykner, miks inn ansjosfillètene, sennep, finkyttet hvitløk, worcestershiresaus, hvitvinseddik og litt sitronsaft og kjør den litt til med mikseren. Sett den i kjøleskapet.

Krutongene:

Jeg synes det er OK å kjøpe ferdige krutonger, men om man vil lage dem selv slik jeg gjorde, så gjør slik: Stek baconet på lav varme inntill baconet er sprøtt. Spar baconet til senere. Kutt litt tykke skiver av loff og ta bort skorpen, smør på romtemperert hvitløkssmør, og stek krutongene baconfettet i pannen. Sett de så inn i ovnen på en bakeplate med bakepapir på 200 grader til de er lett brune og sprø.

Salaten:

2 Kyllingfillèter
150 gr. Bacon
1 Rødløk
1 Fedd Hvitløk
Litt finkuttet fersk bladpersille
Romanosalat eller Crispy Salat
Parmesanost


Stek kyllingfiletene på middels varme til det er akkutat gjennomstekt, og avkjøl dem til romtemperatur. Kutt kyllingfillètene i terninger, og kutt fine skiver av løken. Riv opp salaten og bland med kylling, løk, persille, finkuttet hvitløk og godt med revet parmesanost. Tilsett så krutongene og bland inn dressingen. Ha på rikelig med revet parmesan.

Dette blir supergodt, og er et lett måltid perfekt for varme sommerdager og kalde høstdager.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar