Nudesupper i asiatisk stil lager jeg ofte. Det er relaivt billig og lett å lage, og så smaker det så utrolig godt. I disse vintertider er det et godt og varmende måltid. Jeg kjøpte en hel fersk Prior kylling, og tok av lårene til å bruke til Yaktiori i forrrige innlegg. Jeg la en filèt i fryseren og en i kjøleskapet, og kokte kraft på skroget. Den ene filètet og kraften ble grunnlaget for denne nudelsuppen. Jeg betalte ca. 50 kroner for kyllingen, så her blir det 3 middager fra en kylling, og jeg har en filèt igjen. Ikke dårlig, og det er tull å kjøpe 2 filèter for 45 kroner når du får en hel kylling for 50, Du får kraften og lårene som bonus. Til denne nudelsuppen brukte jeg:
1 dl Innkokt kylingkraft
3 dl Vann
1 Kylligfilèt
Ett Knippe Japanske Soba Nudler
6 ss Tamari Saus
1 ss Ponsu Saus
1 ss Soyasaus
2 Sjalottløk
2 Fedd Hvitløk
1 Rød Chili
2 Vårløk
6 Øserssopp
1/2 Rød Søtpaprika
Kraften jeg laget fra kyllingskråget brukte jeg i denne nudelsuppe. Jeg delte skråget i små biter og kokte det i 2 liter vann i 2 timer. Så satt jeg kreften i kjøleskapet natten over i et beger. Dagen etter er kraften som en gelè, og fettet har samlet seg på toppen. Fjern fettet med en skje, og kast. Kutt sjalott- og hvitløk i ganske små biter, og ha de i en kasserolle med litt olivenolje og finhakket rød chili. Fres det lett til du kjenner de lager en god aroma som kommer opp fra kasserollen. Så tilsettes kyllingkraften. Kok i noen minutter. Ha så i Tamari, Ponsu, soya, og kok videre i 10 minutter.
Tamari er en type soyasaus, men er laget uten hvetemel. Tamari har en fyldigere og mindre skarp smak enn vanig soyasaus. Til slutt har du i biter av kylling, østersopp, vårløk, paprika og Soba nudler. Kok i 10 minutter. Justèr væskenivået med vann slik at det blir en god suppekonsistens. Server i en vid suppebolle, spis med spisepinner, og slurp inn suppen. Supergodt!
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar