onsdag 28. mars 2018

Thai Crab Cakes

Jeg lager ofte mat med inspirasjon fra Thailand. De eksotiske smakene med gode råvarer er som skapt for hjemmekos, og samtidig drømmer man seg bort til eksotiske strøk. Sjømaten synes jeg er spesiellt god i Thailand, og krabbekaker er perfekte til forrett eller som fingermat, eller bare til kos.

3 Krabber eller 2 fyllte krabbeskjell
1 Egg
2 Vårløk
1 ss Soyasaus
1 ss Tahi Fiskesaus (Nam Plah)
1 cm Bit av fersk ingefær
2 Hvitløksfedd
Saften av 1 Lime
En liten bunt med fresk koriander
1/4 Finkuttet Chili
Litt Salt og Pepper
1 ss Maizena- eller Hvetemel
3 ss Rapsojle
Eventuelt en liten bit med Thai Curry Paste.

Bland krabbekjøttet med egg, finkuttet vårløk og hvitløk, ingefær, fiske- og saoyasaus og limesaft. Tilsett salt og pepper. Bland inn 1 ss av rapsoljen, og bruk resten av oljen til steking. Form krabbekakene som små fiskekaker, og stek den 3-4 minutter på hver side på middels sterk varme.

Server med salat, og gjerne med sør Thai Chili Saus.

Hvis man lager diverse fingermat så lager man disse krabbekakene små, slik at man kan spise de sammen med annen fingermat. Server de gjerne sammen med Tapasretter, selv om de ikke er så spanske... men det er veldig godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar