onsdag 28. mars 2018

Hjemmelaget Tacokryder

Lager man tacokrydder selv, så har man full kontroll på ingrediensene. Ingen smaksforskerker og ikke sukker. Pluss at en del av krydderene kan man knuse selv i en morter, så beholder man aroma. Liker man den ikke så sterk, så reduser mengden av chili og cayenne. Løk- og hvitløkspulver kan også reduserer eller sløyfes. Når man steker kjøttdeigen til tacoen, så tilsetter man krydderet når kjøttet beginner å bli stekt, og det er væske i pannen. Kok den inn til kjøttet er ferdig. Siden dette er en ganske sterk krydderblanding, så bør man starte med 1-1,5ss pr. 400 gr. kjøttdeig.

Oppskriften gir ca. 4 spiseskjeer, og er nok til 800gr kjøttdeig. Jeg liker den sterk, så jeg bruker 2 ss. pr. 400 gram kjøtt.

4 ts Malt Spisskummin, eller knus hel i morter
2 ts Salt
1 ts Cayennepepper
1 ts Chilipulver  eller knuste Chiliflak
1 ts Hvitløkpulver
1 ts Løkpulver
1 ts Malt Koriander
1 ts Tørket Oregano
1 Stjerneanis knust i morter





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar