søndag 30. september 2012

Rømmesild

I Sverige er Våren og midtsommer den støre sildesessongen, mens i Norge er vi mere vant med sild om høsten og til jul. Her er en enkel oppskrift på rømmsild:

4 Fillèter med spekesild. Jeg brukte sild fra Carlo.
1/4 dl Rømme (Jeg brukte rømme fra Røros)
1/4 dl Ekte majones
1 potte med frisk gressløk
1 ts Dijonsennep
Noen dråper sitron

Med gode råvarer får du godt resultat, derfor bruker jeg førsteklasses sild og rømme.

Start med å blande sammen rømme og majones. Kutt så opp gressløken og bland inn. Rør inn litt sennep og noen dråper sitron. Fjern benene som er i midten av forstykket på sildefillèten, og del den i to på langs. Skråkutt de så i passe biter. Bland de sammen med rømmeblandingen, legg ned på et gammelt silde- eller syltetøyglass.

Rømmesild er veldig godt på rugbrød eller pompernikkel.



3 kommentarer:

  1. Hvor lang holdbarhet har rømmesild ?

    SvarSlett
  2. Jeg bruker rømme som har den korteste holdbarhetsdatoen av ingrediensene, så jeg forholder meg til holdbarhetsdatoen som star på emballasjen til rømmen.

    SvarSlett
  3. hmmm, høres godt ut. dette må jeg prøve

    SvarSlett