fredag 16. november 2012

Chili con Carne

Chili Con Carne er en klassisk amerikansk sydstatsrett med mexikanske aner. Det er den offisielle metretten til staten Texas, og betegnes der bare som "chily". Chili con Carne er enkelt å lage, men bør koke i litt lang tid slik at smakene virkelig få utvikle seg. men den lager seg nesten helt selv.

Man vil også finne retten over hele Mexico, og det er denne varianten jeg har forsøkt meg på med mye jalapeno pepper, paprika og til å med bitter sjokolade. Sjokolade er mye brukt i mexikansk mat, men den må ikke være søt men mørk og bittert. Bruk helst 70-80% sjokolade. Kakaopulver går også. I USA dropper man som oftest bønnene.


500 gr Kjøttdeig
1 Boks Bønner (Kidney Beans)
1 Løk
5 fedd Hvitløk
1 Boks Tomater
2 ss tomatpure
2 ss paprika
2 ts kummmunfrø
2 ts tørket chili
1 potte Fersk Koriander
1ts Merian
3 Laubærblad
3 biter Bitter Sjokolade
Salt
Syltet Jalapenjo Pepper
Fersk Koriander
Rapsolje

Stek løk, hvitløk og spisskummin frø til løken er blank. Tilsett så kjøttdeigen sammen med salt, tørket chili og paprikapulver. Stek det sammen til kjøttet får farge, og la det småkoke i 20 minutter.

Tilsett så tomatsausen, og tilpass smaken med eventuelt mere krydder. Bland inn tomatpure og bønner. Hell på litt van, og la det surre i 30 minutter på lav varme.

Server med,rikelige mengder av jalapenjo pepper og hakket koriander. Server gjerne ris til også, men det droppet jeg. Her er det chili for alle penga.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar