lørdag 10. november 2012

Frittata

Frittata er omelett på italiensk. Frittata kan lages på mange måter,og man kan bruke et vell av ingredienser. Denne er ganske klassisk, med spinat og tomat.

Frittata skal steke på ganske lav varme, og man skal ikke røre i den. Jeg brukte:

6 Egg
1 Rødløk
1 Hvitløksfedd
1 Pakke Spinat
8 Cherrytomater
Små terninger av Jarlsbergost
Salt og pepper

Kutt løken i ringer, og stek den blank sammen med finkuttet hvitløk. Legg i spinaten, og stek til den mister volumet og blir myk. Sett ned varmen på pannen.

Pisk eggene godt sammen med en gaffel, og rør inn saltet. Hell eggeblandingen over i pannen. Del tomatene i to, og legg oppå eggeblandingen sammen med osteterininge. Finknus hel pepper i en morter, og strø på toppen. La det ligge å surre i stekepannen på lav varme uten å røre, helt til egget stivner på toppen av frittataen. Server med godt brød. Jeg lagde en baguette som jeg hadde ved siden av.


Annonser:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen Italiensk vin - Arne Ronold Thomas Ilkjær Paolo Lolli Finn Årosin Madsen Ole Udsen Arne Ronold  Culinaria Italia - Claudia Piras Ruprecht Stempell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar