tirsdag 15. januar 2013

Laksepatè

Jeg hadde en stor backloin av Salma laks som var på vei til å nå datostemplingen, og syntes ikke at den var fersk nok til å bruke til sashimi slik jeg pleier. Lagde derfor en enkel laksepatè. Laksepatè kan være godt til en forrett, eller som et lite måltid. Jeg brukte:

ca. 500 gr Salma Back Loin
3 Egg
3 dl Kremfløte
2 ss Maizena (eller potetmel)
2 ts Salt
1 ts Hvit Pepper
Saft av en halv sitron

Skjær laksen i biter og ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller stavmixer. Hell alt i en liten form og stek i vannbad i ca. 1,5 time på lav varme (ca. 125 grader).

La den kjøle seg i et par timer før man tar den ut av formen. Server gjerne med dressing laget av 50/50 rømme og majones med finhakket persille og dill, eller som her med finhakket vårløk.


Annonser:

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm Trygve Indrelid Stiansens fisk og skalldyr - Bent Stiansen Annette Stiansen Kai Nordrum Christian BrunRakfisk i godt lag - Hallgrim Berg






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar