søndag 20. januar 2013

Spaghetti Frutti de Mare

Etter å ha laget en budjettmiddag på fredag med spaghetti arrabiata, trår jeg til med en eksklusiv spaghettirett på lørdag. Spaghetti frutti de mare. Jeg fikk tak i små freske blekksprut, store gambas reker, noen scampi. Allt kjøpt i løsvekt i freskvaredisken. I tillegg et nett med blåskjell.

"Frutti de mare" betyr havets frukter, og noen gode butikker har slike råvarer i løsvekt slik at man ikke må kjøpe så mye av alt. Så gode og dyre butikker gjør faktisk denne retten billigere. Scampi kostet 15 kroner, blekksprut 12, båskjell 29, men gambas'en var dyr, ca. 50 kroner. Men jeg kommer rundt hundrelappen for retten, og det er mye mindre enn på en restaurant.

Kok først spaghettien i saltet vann.

Stek 1 løk, 4 fedd hvitløk og 2 sjalottløk til de blir blanke og møre i en stor kjele. Hell over 2 dl hvitvin og krydre med alt og pepper. Legg i finkuttede blekksprut, scampi, blåskjell og gambas. Tilsett 1 dl fløte og 1 dl hvitvin. Krydre med salt og pepper, kok inn i et par minutter. Bruk gjerne også finhakket bladpersille. Jeg brukte finhakket vårløk.

Bland alt sammen, og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar