fredag 15. mars 2013

Kylling Tikka Masala

Etter å ha vært veldig fornøyd med at jeg lagde Chicken Vindaloo i forrige uke, så prøver jeg meg nå på Kylling Tikka Masala. Denne retten lages i to trinn. Først lager man en marinade, og marinerer kyllingen i 1 døgn (her kan man også ta 2 timer for å gjøre en rask variant). Så steker man kylling og marinade i ovnen, og tilsetter sausen før servering.

1 Kylling

Marinade:
1,5 dl Youghurt Naturell
4 Hvitløksfedd
2 cm frisk Ingefær
1 ss Garam Masala
1 ts Chilipulver
1/2 ts Korianderfrø
3 klyper Frisk Koriander

Saus:
1 Gul Løk
1 Boks Hakkede Tomater
1 dl Fløte
4 ss Rapsolje
2 fedd Hvitløk
1 cm Ingefær
1 ts Garam Masala
1/2 Rød Chili
1/2 ss Spisskummin
1/2 ts Kardemomme
1/2 ts Muskat
1 ss Paprikapulver
1 ss Sukker
3 klyper Frisk Koriander

Del opp kyllingen i mindre biter. Jeg fileterte den, og kokte kraft på ben og avskjær, men du ka gjerne la ben fra lår og vinger bli igjen. Bland sammen ingrediensene i marinaden, og bland det godt med kjøttet. La dette marinere i kjøleskapet i ett døgn.

Dag to tar man ojle i en kasserolle og tilsetter finkuttet løk, revet muskat og spisskummin. Stek blandingen til løken er lys brun. Tilsett de andre ingredienene, unntatt fløten, og kok inn i 20 minutter. Sett den marinerte kyllingen inn i en varm ovn (300 grader) og stek det i 10 minutter. Tilsett så fløten og kom 10 minutter til. Tilsett til slutt finhakket fersk koriander. Bland til slutt kyllingen inn i sausen. Server med ris, mangichutney og raita.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar