mandag 4. mars 2013

Kylling Vindaloo

Vindaloo er en syd-indisk rett som de sier stammer fra portugiserene. Vindaloo har en spennende smak, den blir veldig sterk, og den kan lages med kylling, svin eller bare grønnsaker. Det er mange indere som er vegitærianere, og de lager Vindaloo av mange ulike sorter grønnsaker. Jeg lager den her med kylling. Men prøv den med bare grønnsaker også, det blir billig og god mat.

Listen over ingredienset er lang, men det er egentlig bare en lang liste over ulike krydder. Så har man, som meg, disse allerede i skapet, så er denne retten lett å lage.

2 Kyllingfillèter
2 Løk
1 Rød Chili
4 fedd Hvitløk
2 dl Ris
4 ss Hvitvinseddik
1 ss Hel Spisskummin
1 ss Hele Fennikkelfrø
1 ts Hel Sort Pepper
5 Nellikspiker
2 ts Sennepsfrø
2 ts Kardemomme
2 ts Kanel
2 ts Chilipulver
2 ts Gurkemeie
3 Laubærblad
4 ss Rapsolje
Litt vann eller kyllingkraft

Bland sammen de hele krydderene (Spisskummin, nellik, pepper, fennikel) i en tørr stekepanne og rist dem i 5 minutter. Mal de så i en morter. Finkutt ingefær og hvitløk, og mos det fint i morteren. Knus laubærbladene. Hell alle de tørre krydderene i en bolle, og bland alt sammen. Tilsett litt vann til krydderblandingen til det blir en slags sauskonsistens. Bland så inn hvitløk og ingefær.

Kutt kyllingen i fine biter, og bland det godt med kryddermarinaden. Sett det inn i kjøleskapet for marinering i ett døgn (men du kan jukse, og marinere de bare i en time eller to).

Så til selve retten. Kutt løken i fine biter. Varm olje i en stekepanne og stek løken blank. Ta løken ut av pannen, og stek den marinerte kyllingen lett. Tilsett krydderene og finkuttet chili. Tilsett litt løken og litt vann eller kyllingkraft slik at blandingen blir som en saus, og la det småkoke til kyllingen er mør.

Kok opp ris, og server sammen med mangochutney, og gjerne også raita og nanbrød. Det er også veldig godt med papadam til. Unn deg en smak av India. Spennende og godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar