søndag 17. mars 2013

Panna Cotta med Pasjonsfrukt og Markjordbær

Panna Cotta er en italiensk fløtebasert dessert, nærmest en pudding. Den er lett å lage, og man kan ikke misslykkes. Dessuten er det en deilig dessert som alle vil like. Min versjon her, har saften av 2 pasjonsfrukter i selve panna cottaen, og så toppet med saus av markjorbær. Til 2 porsjoner:

3dl Kremfløte
2 ss Sukker
1 Vaniljestang
2 Gelantinplater
2 Pasjonsfrukter

Saus:
1 dl Markjordbær
1/2 dl Vann
1 ss Sukker

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha kremfløte, sukker og vaniljestangen i en kjele, og varm forsiktig opp. Bløtlegg samtidig gelantinbladene i kaldt vann i 5 minutter. Del pasjonsfruktene i 2, og skrap innholdet ut i en sil. Bruk en skje til å presse saften gjennom silen, og ned i panna cotta kjelen. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, så ta den av varmen og fjern vaniljestangen. Rør så inn de bløtlagte genantinplatene, og blad  sammen til de har løst seg opp. Hell blandingen i severingsskåler. Jeg brukte små glass. Sett glassene inn i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet.

Lag så sausen. Markjordbærene var frossne fra Eldorado, og de var veldig søte og gode. Bland alle ingrediensene i en kasserolle, og kok markjordbærene sammen med sukkeret. Når det koker, så rør godt slik at det blir som en saus av rørte jordbær. Når panna cottaen er stivnet, så hell jordbærsausen på toppen av panna cottaen. Så er den klar til å serveres.Annonser:

To grådige italienere - Antonio Carluccio Gennaro Contaldo Chris Terry Bente Rannveig Hansen Italiensk vin - Arne Ronold Thomas Ilkjær Paolo Lolli Finn Årosin Madsen Ole Udsen Arne Ronold Culinaria Italia - Claudia Piras Ruprecht Stempell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar