tirsdag 16. juli 2013

Stekt Makrell (Pir)

Jeg var ute å fisket i ytre Oslofjord og fikk en del makrell og pir (småmakrell), og det er skikkelig sommermat for meg. Nypoteter og makrell passer perfekt. Sommer for meg er lyden av snekken, makrell, nypoteter og søte norske jordbær. Siden jeg fisket makrellen selv, så ble det en billig og sunn middag, og ikke minst, veldig fersk og god.

For en person:

2 Små Pir
2 Nypoterer
1 dl Rømme (fra Røros Meierier)
1 Neve Bladpersille
1 Sitron
1 ss Smør (Bruk godt smør som Kviteseid eller Avdem)

Kok nypotetene i 20-25 minutter. med mye salt. Saltet gir en fin smak da det legger seg utenpå poteten, og samtidig så trekker det vann ut av poteten slik at den blir fast og fin. Finhakk bladpersillen og tilsett litt sitronsaft og revet sitronskall. Fyll buken av fisken med halvparten av persilleblandingen. Stek piren på sterk varme i ca 5 minutter.

Bland resten av persillen med rømmen. Skiv opp potetene, og legg de på tallerken med noen tynne skiver smør som får smelte på potetene. Legg på makrellen og rømmeblandingen, og du har sommermat nummer èn.


Annonser:

Sommermat. Nye norske sommerklassikere. - Paul Løwe Nina Dreyer Hensley Jim Hensley  Sommermat fra Fjällbacka - Camilla Läckberg Christian Hellberg Niklas Bernstone Ann Kristin Hermundstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar