Jeg har den her sammen med wakame, som er en marinert tang. Jeg kjøper den ferdiglaget, da råvarene ikke er lett tilgjengelig. Men Meny, Ica Supermarked og noen Kiwi har den i små plastbegere. Wakabe er marinert tørket tang, og er veldig godt tilbehør til sashimi. Men jeg synes produsentene ofte bruker for mye sesamolje og frø, som dreper den friske smaken den bør ha.
Til denne sashimien brukte jeg:
1/2 Frøya Laks (Back Loin, ca 160 gram)
2 ss Syltet Ingefær (Sushi Gari)
1/2 Beger Wakame
5 ss Soyasaus
2 ts Wasabi (eller ca 1,5-2 cm fra tube)
Kutt laksen i skiver. Kutt loddrett på fillèten med en skarp kniv i ca 0,5 cm tykke biter. Her i Norge skjærer vi ofte sashimien alt for tynn. Det skal være stykker som er noe å bite i. Spis med gode spisepinner.
Annonser:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar