fredag 2. august 2013

Coleslaw

Coleslaw er klassisk tilbehør til grillmat og hamburgere, og kan lages i mange varianter. Det er en frisk kålsalat med majones og gulrøtter. Vil man ha den friskere, så bruker man også eple. Nå for tiden forbinder man coleslaw gjerne med amerikansk mat, men historien går tilbake til antikken i Europa. Navnet kommer fra nederlandsk, der "koolsla" betyr kålsalat. Salaten jeg lager her er en blanding tatt helt på slump, men inspirert av mange ulike oppskrifter og tidligere forsøk. Man kan droppe eple, tilsette finhakkede sylteagurker, erstatte crème fraiche med kremfløte, tilsette dijonsennep, HP saus, worcestershiresauce eller pepper. Er  du dristig, så finsnitt en rød chili. Mulighetene er mange. Prøv deg frem og smak hele tiden.

1/2 Nykål
2 Store Gulrøtter
1/2 Salatløk
1 Eple
2 Fedd Hvitløk
4 ss Majones (Hjemmelaget majones med dijonsennep eller Hellmann's passer bra til dette)
4 ss Crème Fraiche
1 Sitron
1 ss Hvitvinseddik eller eplecidereddik
Salt
Sukker

Finsnitt kålen. Bruk bare bladene og unngå de harde stilkene. Rin gulrøtter og eplet med et rivjern. Bland grønnsakene sammen, og ha i salt, sitronsaft, eddik, salt og sukker. Bland godt, og vær forsiktig med det revne eplet og bland det raskt sammen med sitron slik at eplestrimlene ikke blir brune. Bland så inn majones og crème fraiche. La salaten stå en time i kjøleskapet for at smakene skal sette seg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar