fredag 9. august 2013

Blåskjell Med Asiatisk Vri

Jeg elsker blåskjell i alle varianter og bruker det mye. Det er billig mat og kan lages i et uttall varianter. Vanligvis lager jeg de på den klassiske måten med hvitvin og kanskje fløte, men det er godt å variere, så her lager jeg en asiatiskinspirert variant. Blåskjell tåler godt smaksrikt tilbehør, så bruk det du har på kjøkkenet. Denne oppskriften kan varieres med å bruke søt thai basilikum eller koriander i tillegg. Det gir en ganske annen smak. Jeg er en stor fan av thai basilikum, men det er ikke så lett å få tak i, så det ble koriander denne gangen.

1/2 Nett Blåskjell
1 Liten Boks Kokosmelk
1 dl Kremfløte
1 Rød Chili
2 Vårløk
3 Sjalottløk
3 Fedd Hvitløk
1 Gulrot
1 Rød Søtpaprika
1 Stilk Sitrongress
1 Lime
1 ss Nam Plah (Thai Fiskesaus)
2 ts Grønn Thai Curry


Finkutt sjalottløk, hvitløk, chili og kjernen av sitrongresset. Fres det i rapsolje i en stor kasserolle. Tilsett curryen og fres litt til. Tilsett kokosmelk, fløte, finkuttede gulrøtter og vårløk. Gulrøttene og vårløken kuttes i tynne avlange strimler på ca 2-3 cm. Hell så i blåskjellene, og kok i noen få minutter under lokk til skjellene åpner seg. Smakssett med saften fra en lime og nam plah. Strø til slutt på finkuttet koriander om du vil, og bland godt. Bruker du søt thai basilikum, så blir den god ved å koke den sammen med blåskjellene. Server i en vid suppeskål.


Annonse:

Thaimani - Terje Ommundsen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar