mandag 26. august 2013

Reinsdyrburger

Hamburgere kan varieres i det uendelige. Jeg har fra før postet hamburger, kyllingburger og hvalburger. Nå vil jeg ha en reinsdyrburger med kantareller. Høsten nærmer seg og kantarellene bør snart vise seg i butikkhyllene eller i skogen. Finnbiffen er alltid i frysedisken, og er et relativt billig kjøtt. En pakke gir to burgere, eller man kan lage en middag nummer to av den andre halvparten. Som f.eks finnbiff eller wraps med finnbiff

Hamburger for en person:

250 gr Finnbiff
Litt Salat
Litt Pepper
1/2 Tomat
1 dl Kantareller
Litt Fersk Salat
Noen Tynne Skiver Løk
Litt Majones
Litt Ketchup
1 ts Worcestersause

Hamburgerbrød:

2 dl Hvetemel
0,4 dl Vann
0,3 dl Melk
2 ts Tørrgjær eller en 1/4 fersk gjær
1/2 ts Salt

Først lagde jeg hamburgerbrøde,t da det tar lengst tid. Man kan selvfølgelig kjøpe ferdiglagde også, og da sparer man mye tid. Bland ingrediensene for brødet, og forhev i ca 1/2 time. Slå deigen sammen, form det som et flatt hamburgerbrød, og hev i  ytterligere en halv time. Stek i 15-20 minutter på 200 grader.

Jeg kjørte finnbiffen sammen med salt og pepper i en foodprocessor til den ble finmalt. Form kjøttet som en hamburger. Litt flat, og med litt større omkrets enn brødet. Den trekker seg litt sammen under steking. Stek den på sterk varme. Stek kantarellene samtidig med hamburgeren. Etter at alt er stekt, så del brødet i to. Bland majonesen med litt ketchup og worchestersauce og legg blandingen på bunnen av brødet. Legg på salat og løk, så hamburgeren, og på toppen ketchup og de stekte kantarellene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar