Jeg forbinder betasuppe med turer i skog og fjell hvor vi hadde med Toro suppeposer. De var gode de, men nå bestemte jeg at jeg for en gangs skyld skulle ha betasuppe hjemme, og da er det hjemmelaget som teller. Jeg hadde et fenalår hvor det bara var benet pluss litt kjøtt igjen på, så fenalåret ble grunnlaget for suppen.
Ben fra et fenalår til kraft
1 Vossakorv
300 gr. Bacon i ett stykke (brukte bacon fra Aron i Tromsø, nam...)
1/2 Kålrot
1/2 Sellerirot
1/2 Stor purre
3 Gulrøtter
1 Persillerot
1 Pastinakk
Pepper
Start med å koke kraft. Har man ikke fenalåret, så kan man koke kraft på en røkt svineknoke eller bruke litt mere bacon og litt kraft eller et par buljongterninger. Det er ingen fasit på denne suppen. Det skal være "betær" eller biter av restemat og grønnsaker. Fenalåret var veldig salt, så jeg kokte det i 2 liter vann, og helte ut halvparten av vannet etter en halv time, og tilsatte en liter friskt vann til jeg syntes at smaken var passe salt. Så kokte jeg kraften videre i 3 timer. Tok så ut bena og skrapte av alt kjøtt som kunne brukes. Så skar jeg av det meste av fettet av baconet, og kuttet baconet og vossakorven i biter. Deretter kuttet jeg alle grønnsakene i terninger og tilsatte suppen. Kokte den videre i 40 minutter. Smakssatte den så med litt pepper. Suppen ble nydelig, dog litt gammeldags og tradisjonell men det er jo ingen hindring for en god middag. Denne ga meg 4 gode prosjoner.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
torsdag 5. desember 2013
Betasuppe
Etiketter:
Bacon,
Enkel,
Kålrot,
Persillerot,
Sellerirot,
Suppe,
Vossakorv
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar