fredag 6. desember 2013

Grønnsakssuppe Med Svineknoke

Etter å ha laget betasuppe, så hadde jeg en del rotgrønnsaker til overs. Jeg kjøpte derfor en svineknoke slik at det kan bli suppe med rotgrønnsaker til middag i dag. Suppen er veldig enkel å lage, og varmer godt i høstkulden. Nok til 4 personer, og kan fint fryses i posjenspakker.

1 Røkt Svineknoke
1/3 Kålrot
1/2 Sellerirot
2 Pastinakk
3 Gulrøtter
1/2 Purre
1 Mellomstor Søtpotet
1/2 ts Pepper
1/2ts Cajennepepper
1/4 ts Spisskummin
1/2 ts Timian.

Kok svineknoken i 3 liter vann i 2 timer. Ta opp svineknoken og sett den til avkjøling. Tilsett krydderet til kokevannet. Kutt opp alle grønnsakene og kok disse i kokevannet fra knoken til grønnsakene er godt møre. Når knoken er avkjølt, så ta av alt kjøttet og riv det i serveringsbiter. Legg kjøttet til side til du er klar til servering. Når grønnsakene er ferdige, så mos alt med en stavmixer, og suppen er klar. Server suppen i en vid skål sammen med kjøttet fra svineknoken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar