lørdag 7. desember 2013

Cannelloni Med Ricotta Og Spinat

Cannelloni er en klassisk italiensk pastarett, og er antagelig en av de eldste variantene av pasta. Det som gjør cannelloni så velegnet som pastarett er at den holder på mye fyll og saus, og dermed også mye av smakene. Man kan kjøpe ferdig formede cannelloni eller man kan gruke lasagneplater som man ruller sammen rundt fyllet. Jeg vil prøve her å lage en tradisjonell cannelloni med italienske ingredienser med mye smak. Man kan velge om man vil ha den hvit uten tomatsaus eller rød med. Begge er gode varianter som blir forskjellig i smak. Med den hvite sausen kan man få rene raffinerte smaker av ost saus og krydder, mens tomatsausen kan øke kompleksiteten i smaken sammen med den hvite toppingen. Jeg velger her en tomatsaus i bunn og en hvit saus som topping, i tilleg til fyllet i cannellonien som er hvitløk, spinat og ricotta. Ricotta er en italiensk ferskost perfekt til pasta. Jeg topper med fers Mozarella (italiesk, ingen etterligninger er lov). Til 2 personer:

Rød saus til bunn:

1 Boks Hakkede Tomater (Jeg bruker Polpa fra Mutti)
5 Fedd Hvitløk
1 Potte Frisk Basilikum
1 Kepalaløk
2 ss Olivenolje
1/2 ss Sukker

Cannellonien:

6 Canneloni
1 Pakke Fersk Spinat
1 Beger Ricotta
3 Fedd Hvitløk
50 gr Parmesan
1 ss Olivenolje
1/3 ts Revet Muskat

Topping:

1/2  Beger Creme Fraiche
4 ss Vann
50 gr. Parmesan
1 Pakke Mozarella

Start med å lage den røde sausen som vi skal ha i bunn. Finhakk 3 fedd hvitløk og løk ,og fres de i olivenolje til løken blir blank. Fibhakk basilikum og tilsett sausen sammen med litt sukker. La det koke inn til en fin konsistens. Den skal være litt flytende. Sett den til side.

For fyllet til cannellonien så steker man finhakket hvitløk til den blir blank, så tilsetter man spinaten litt etter litt til spinaten faller sammen. La spinaten renne av seg og bli avkjølt. Bland spinaten med ricottaen, revet parmesan og revet muskat. Sett den til side.

Cannelonien jeg kjøpte trengte ikke forhåndskoking, men jeg la de i 5 minutter i kaldt vann før jeg fyllte dem. Bruker man lasagneplater, så ko til de er myke nok til å rulles. Fyll så cannelonirørene med spinat- og ricottafyllet. Hell så den røde sausen i bunn av en liten ildfast form, legg på de fyllte canneloniene tett sammen. Bland så revet parmesan med creme fraiche og vann, og hell over cannellonien. Legg på tynne skiver med mozarella på toppen. Sett alt inn i steleovnen på 180 grader. Stek i ca. 25-30 minutter til osten blir fin og brun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar