søndag 6. april 2014

Andeleverpatè

Overrask venner og familie med en lekker patè. Jeg har tidligere postet et innlegg med kyllingleverpatè. Andeleverpatèten gir mere eksklusiv patè og konsistensen på den blir mye finere enn om den lages av kyllinglever. I patèer har man stor frihet til å forske seg ut med ulike urter, krydder, sopp og andre gode ingredienser. Jeg smaksetter denne med portobellosopp, sennep, kvitløk, kapers, timian og estragon. Man kan gjerne erstatte disse med andre ingredienser. Forsøk gjerne med italienske ansjos i glass. Man finner andelever i butikker med godt utvalg, og jeg brukte fersk andelever fra Holte gård.

500 gr Andelever
2 Store Sjalottløk
2 Fedd Hvitløk
100 gr Smør
100 gr Andefett
1 dl Fløte
1 Stor Portobellsopp  (eller 2-3 små)
2 ss Colemans Sennepspulver
2 ss Finhakket Frisk Timian
1 ss Finhakket Frisk Estragon
2 ts Kapers
1/3 ts Pepper
1/3 ts Salt

Rens andeleveren for sener og del leveren opp i små stykker. Kutt sjalottløk, hvitløk og sopp i fine biter. Ta smøret ut av kjøleskapet og del den opp i terninger slik at den blir temperert. Stek så løk, hvitløk og sopp i en panne til løken er fin og blank og soppen er godt stekt. Stek gjerne i andefett. Ha så leveren i pannen og stek den sammen med løkblandingen til leveren er gjennomstekt og de ikke siver blod ut av leverbitene.

Hell innholdet i pannen i en foodprocessor eller en kuttebolle for stavmikser. Ha i biter av smør, andefett, sennep og kapers, og kjør til det blir en finmalt masse. Når alt er ferdigblandet så hell massen i passende former. Om man ikke vil servere patèten i formen men vil kunne ta den ut av formen så smør formen med smør og kle den inn i pastfolie. Smør så pinnsiden av plastfolien med mere smør. Da kan man lett ta ut patèten ved å løfte opp folien og ta ut patèten. Legg den så på et serveringsfat.

Patèten kan gjerne serveres med toast, kjeks eller en god baguette.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar