fredag 16. mai 2014

Reinsdyr Ytrefilet Med Gratinerte Søtpoteter

Ytrefileten er mitt favorittstykke på reinsdyr sammen med flatbiffen. Den er supermør og smakfull, samtidig som at det er litt kjøtt å bite i. Der er synd at de ikke har slikt kjøtt i ferskvaredisken. Her burde handelen og leverandørene gjøre noen grep. Reinsyrfileten som er frossen koster ca. 499 kr. kiloen, og en paakke er ca. 400 gr. Så en pakke fileter er to middager for meg. Så totalsummen blir faktisk ikke så gal, og så får man det mest eksklusive kjøttet man kan tenke seg. For en person:

200 gr. Reinsdyr Ytrefilet
3 Brokkolirosetter
1/2 Søtpotet
1 dl Kremfløte
Salt og Pepper

Saus:
1 dl Kremfløte
4 ss Ferskpresset Eplemost
2 ss Terriaki- eller Soyasaus
Salt og Pepper

Start med søtpotetene da de tar lengst tid. Skjær tynne skiver av søtpoteten og legg lagvis i en liten posjonsform men litt salt og pepper mellom hver lag. Hell på fløte til fløten bår øverste laget, og legg et lag ost på toppen. Sett formen i stekeovnen på 200 grader til søtpotetene er møre og osten har fått en fin brun skorpe, Det tar ca 30 minutter. Kok oppvannet til brokkolien. Stek reindyrfileten i 1-1,5 minut på hver side og pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i 10 minutter i folien. Mens fileten hviler så koker man brokkolien i 4-5 minutter samtidig mens man lager sausen. Sausen lager man ved å koke inn stekepannen med litt eplemost og så tilsetter fløte. Smaksett sausen med litt terriaki- eller soyasaus, salt og pepper. Skjær så reindysfeleten i  1/5 cm skiver og server med tilbehør.
2 kommentarer:

  1. Laga reinsdyrsmørbrad etter oppskrifta di i dag. Det blei kjempegodt! Takk for at du delte.

    SvarSlett
  2. Det var hyggelig å høre. Jeg var inne på nettsiden din, og det så veldig interessant ut. Mat og helse går ett i ett. og velvære er en del av det hele.

    SvarSlett