lørdag 19. juli 2014

Biff Fajita

Det er fredag, men det er ikke tacomiddag for meg. Skal man ha tex-mex, så lager jeg taco fra bunn av med god biff, eller helst fajita. Det blir fajita i dag. Fajita er tex-mex, og en avleder av den mexcanske retten arracheras som er grillet oksefilét med tilbehør veldig likt som fajita. "Faja" betyr belte på spansk og henviser til det amerikanerene kaller "skirt steak". Skirt steak er en benløs del av brystet, men jeg brukte ytrefilét, men entrecote vil smake mere. Jeg starter dagen før med å marinere kjøttet.

180 g Ytrefilét
3 Paprika (1 Rød, 1 Gul og 1 Orange eller Grønn)
1 Gul Løk
1 Neve Frisk Koriander
1 Grønn Chili
2 Tortillas
Rømme

Marinade:

Saften Fra 1 Lime
4 Finhakkede Hvitløksfedd
1 ts Malt Spisskummin
1 Grønn Chili (eller helst Jalapenos)
1 Neve Finhakket Koriander
1/2 ts Cayennepepper


Salsa:

1 Boks Tomater
1 Grønn Chili (eller helst Jalapenos)
1/2 Gul Løk
2 Fedd Hvitløk
En Neve Frisk Koriander

Guacemole:

1 Avocado
1/2 Lime
1/2 Gul Løk
1/2 Grønn Chili
1 Neve Frisk Koriander
1 Fedd Hvitløk

Kutt Chili i fine biter og bland alle ingrediensene til marinaden. La kjøttstykket marinere i marinaden over natten.

Når kjøttet har marinert over natten, så er alt klart for en tex-mex middag. Lag salsa og guacemole først. Kok inn finhakkede bokstomater. finhakket chili, hvitløk, løk og koriander for salsaen og avkjøl. Bland så guacemolen. Mos avocado med lime. Bland inn finhakket løk, hvitløk, chili og koriander.

Neste trinn er å steke kjøttet raskt slik at det er rødt i midten. Stek bare noen få minutter på sterk varme. Den skal være ganska rå i midten. La kjøttet hvile pakket inn i aluminiumsfolie mens man fortsetter med grønnsakene. Del løken først en gang på langs. Deretter deler man delene på langs igjen i litt grove biter. Del opp paprikaen i litt store biter. Finhakk chili, og stek løk, paprika og chili på høy varme i en stekepanne eller på en varm grill. Det kan være smart å steke grønnsakene først, og varme dem opp igjem mens kjøttet hviler.

La kjøttet hvile før det kuttes opp i avlange strimler. Srever kjøtter med en tortilalefse, grønnsaker. Ha på fersk ckili og frisk koriander. Rømme er også godt til. Ta på rømmen alt etter smak. Slik får man en tex-mex middag som ikke er industrivare slik de fleste fredagstacoene i de norske hjem er. Så bytt ut fredagstacoen med sunne fajitas. Det smaker også mye ferskere og bedre. Det er faktisk også like enkelt å tilberede.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar