fredag 25. juli 2014

Pizza Chorizo

Pizza blir ofte min favoritt når det gjelder alenemat. Det er enkelt og greit, og tar ikke så lang tid som mange tror. Er man ikke helt trofast med tradisjonene, så kan man også kjøpe ferdiglaget pizzadeig.
Pizzadeig for en porsjonspizza lager jeg slik:

2 dl Siktet Hvete- eller Speltmel
0,75 dl Vann
1 ts Salt
25 gr Gjær
2 ss Olivenolje

Pizzafyll:

1/3 Boks Tomat
2 Fedd Hvitløk
1 Mozarella Ost
1 ts Salt
2 Pepperbelger (lang type, fåes i innvandrerbutikker. Gjerne tyrkiske)
10-12 Skiver Chorizopølse
12-14 Sorte Oliven

Bland det tørre i deigen. Varm vannet til 37 grader og løs opp gjæren. Tilsett olivenoljen og elt deigen i 5 minutter. La deigen være ganske løs, og juster mengden vann og mell mens du elter. La deigen heve i 30 minutter.

Legg et bakepapir på stekeplaten, og form deigen til en rund pizzadeig. Kjør tomater og hvitløk i en stavmixer til en fin saus, og spre det utover pizzaen. Legg på Mozarella, kutt pepperbelgene og legg på sammen med chorizoen og de sorte olivene som er delt i to. Stek på 300 grader i 10-12 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar