tirsdag 7. oktober 2014

Isgalt Med Kantareller

Isgalt er en fisk som fiskes som bifangst I forbindelse med Fiske etter kveite. Isgalten lever på dypt vann og livnærer seg på krepsdyr og fisk. Kjøttet blir derfor veldig smakfullt, og fisken er fast i kjøttet og egner seg godt for steking. Den flaker seg under steking, så det er en utfordring å få den hel ut av stekepannen. Men flakingen gjør at den blir lett å spise. Filètene som selges i butikken varierer mye i størrelsen, så gå for vekten.Jeg brukte 2 filèter på tilsammen 230 gram.

Jeg laget en porsjon med stekt kantarell og bacon, samt chips av Choggiabete.

ca. 200 gr. Isgalt Filèt
1 Choggiabete
ca. 200 gr Kantaeller
75 gr Bacon i terninger
Smør

Start med å stek betene. Skjær den I tynne skiver og stek til de blir nesten sprø. Stek så kantarellene sammen med baconterninger. Når kantarellen beginner å bli ferdig, så samler man kantarellblandingen i den ene siden av stekepannen, og steker isgalten i den andre delen. Stek i noen minutter på hver side, og krydre alt med salt og pepper.

Legg kantarellblandingen på en tallerken og legg fisken oppå. Legg betechipsen på toppen, og server med smeltet smør.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar