lørdag 8. desember 2012

Fersk Vårrull Med Kylling

Jeg har før lagt inn en oppskrift på ferske vårruller. Den gang var de med Kamtchatkakrabbe, men denne gang er det budsjett med kyllingkjøttdeig. Denne typen vårruller, eller sommerruller som de også kalles, er en sunn og deilig matrett. Det er skikkelig kosemat. Man kan droppe kjøtt, og bare bruke grønnsaker og risnudler. I tillegg kan man ha i stekt Tofu eller stekt egg. Mulignetene er mange.

For vårrullene med kjøttdeig treger man:

1 Pakke Kyllingkjøttdeig
8 Risplater for Vårruller (fåes i asiatiske butikker)
2 fedd Hvitløk
Fersk Thai Basilikum
2 Gulrøtter
1 Pakke Bønnespirer
Nam Plah Fiskesaus
Hoisin Saus

Stek finhakket hvitløk og kyllingkjøttdeig i en panne. Sett til side og avkjøl. Kutt opp gulrøttene i fine strimler eller bruk et rivjern. Kutt basilikumbladene grovt.

Det er 2 ingredienser i denne retten som man må til asiatiske butikker for å få. Risplatene for vårrullene er ikke vanøig filodeig, men papirtynne risark som er stekt på takke. De er harde og sprø, og må legges i vann for bløtlegging. Den andre ingrediensen er søt Thai basilikum. Dette er en veldig viktig urt i Thai-kjøkkenet, og har en utrolig smak og aroma som søt anis.

Kok opp litt vann i en stekapanne for å bløtlegge risarkene. Legg et ark i vannet i et par minutter. Ta det opp med begge hender slik at den ikke bretter seg sammen, og spre den ut på en stor tallerket. Legg kylling, gulrot, bønnespirer og basilikum på risarket. Legg fyllet fra midten og mot deg og la 1 cm mot kanten være fri for fyll. Strø på litt fiskesaus. Start med brett risarket fra deg og rundt fyllet. Brett inn kantene. Rull den fra deg samtidig som du klemmer slik at den blir fast.

Serveres med hoisin saus til dipp. Alternativt kan man blande litt riseddik, sukkerlake, limesaft, finkuttet ingefær og chili til en sursøt dipp.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar