onsdag 12. desember 2012

Julepostei

Julen nærmer seg, og det er på tide å starte å lage julematen. Hjemmelaget leverpostei hører julen til, og er et selvsagt tilbehør på 1 Juledags frokost. Den tåler frysing godt. så man kan lage den i god tid og fryse den ned.

Jeg lagde nok til å fylle 2 store brødformer, så jeg har nok leverpostei for en god tid fremover. Man kan pynte leverposteien med aspik med gode indregienser i, som sylteagurk, stekte champignoner, urter osv. Da tar den seg bra ut om man vil gi de til familie og venner. Leverposteien jeg lagde inneholdt:

550 gr. Svinelever
350 gr. Svinesspekk
350 gr. Svin Sideflesk
5 Juleansjos (10 filetet)
1 Pakke Bacon
1 dl Kjøttkraft (jeg brukte Jacob's utvalgte oksekraft)
3 fedd Hvitløk
2 Løk
3 Egg
1/4 dl Kremfløte
3 ss Mel
1 ss Merian eller Oregano
1 ts Allehånde
1 ts malt Ingefær

Start med å rense leveren for sener og hinner. Kjør løken gjennom en foodprocessor til den er finkuttet. Bland alt kjøtt og spekk sammen i en foodprocessor, tilsett ansjos og resten av ingrediensene. Kjør foodprocessoren helt til du får en jevn blanding. Bland alt sammen.

Ta 2 brødformer, og skjær til bakepapir slik at det dekker sidene på formen. Hell blandingen i formene. Sett formene inn i en forvarmet ovn på 180 grader på en langpanne. Hell på vann til det er bare 1 cm til det renner over. La posteien steke i vannbadet i 60-80 minutter.

Når leverposteien er fast og ferdig stekt, så må den kjøles ned før man skjærer i den.

Pynt den hvis du ønsker at den skal bli mere spesiell.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar