lørdag 1. desember 2012

Krabbe Med Grønn Thai Curry

Jeg husker godt all den fine sjømaten jeg spiste i Thailand for noen år siden, og særlig var det mange gode varme retter med krabbe. Servert helt ulikt enn det vi er vant med i Norge, hvor man som oftest spiser krabbe naturell med loff og majones.

Krabbesessongen er på hell, men det var fremdeles fine krabber i buitikken, og jeg fikk lyst til å prøve å gjenskape de fine smakene fra Thailand. For en stor porsjon med en krabbe brukte jeg:

1 Krabbe
1 ss Grønn Thai Curry Paste
3 fedd Hvitløk
1 Vårløk (4-5 stilker)
1/2 boks Kokosmelk

Forbered krabben ved å fjerne paven, og ta av ben og klør. Bruk baksiden på kokkekviven til å knuse klør og ben. Dette er viktig for at smaken skal komme inn i kjøttet og at kjøttet setter smak på curryen. Kutt delen av krabben der bena er festet i to eller fire deler. Bruk også kjøtt og rogn fra skallet, slik at det blir god krabbesmak på curryen.

Varm rapsolje i en panne. Finkutt hvitløken, og stek den til den frigjør de gode aromaene. Tilsett grønn Thai Curry, og stek det sammen til enfi masse. La curryen få steke seg litt slik at aromaene kommer frem.Tilsett krabben, og stek i noen minutter. Vend krabben ofte. Tilsett så kokosmelk, og bland godt sammen. Til slutt tilsettes finkuttet vårløk. I Thailand tilsettes ofte et vispet egg under omrøring i krabbecurryer. Dette blir en rett med mye smak, og er en spennende måte å servere krabbe på. Det er litt vanskelig å spise krabbe på denne måten, da man må rense samtidig som man spiser, og det blir litt grisete. Men du verden så godt det er!


Ännonse:

1 kommentar:

  1. Denne skal jeg prøve. Fikk 10 kg krabbeklør fra Mausund i dag

    SvarSlett