Nå som lam er lett tilgjengelig i butikkene, så hvorfor ikke bytte ut fårikålen med en eksotisk lammegryte? Her er en deilig lammegryte inspirert av det nordafrikanske kjøkken. Og den lager seg nesten helt selv og jeg steker ingenting på forhånd. Det er bare å blande ingrediensene og la den koke ferdig.
800 gr Skivet lammebog
2 Løk
1 Hvitløk
8 Små Tomater
8 Tørkede Aprikoser
2 dl Kyllingkraft
3 dl Vann
1 Boks Kikerter
1 ss Kanel
1 ss Gurkemeie
2 ss Paprikapulver
1 ts Malt Ingefær
1/2 ts Kardemomme
1 ts Malt Spisskummin
1 ts Knuste Korianderfrø
1 ts Knuste Sennepsfrø
1 ts Cayennepepper
1 ts Timian
1 ts Rosmarin
1 ts Svart Pepper
2 ts Salt
Kutt løken i små terninger, aprikosene i fire deler og legg det i gryten sammen med kjøttet. hele små tomater og kikerter. Bland alle krydderene i en bolle, og bland inn vannet. Ha det i gryten og rør om. Allerede nå kjenner du luktene og ser den fine fargen. Smaker man på den nå, så smaker krydderene sterkt og ganske rått. Kok alt på lav varme i 2 timer, og krydderene har kokt seg godt inn, har mildnet og gitt en fantastisk fin farge på gryten.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Detta så spennende ut ��. Dette vil jeg prøve. Aprikoser og så spennende krydder. Lam er jo kongen på kjøtthaugen ��.
SvarSlettHei Elin, takk for hyggelig tilbakemelding. Og jeg er så enig, lam er kongen av kjøtt, kanskje sammen med reinsdyr. Det er bare synd at det ferske lammet har så kort sessong. Jeg har kokt denne i en vanlig gryte, men ekstra godt og morsomt blir det om man bruker en marokkansk leirgryte (Tangine). Rømertopf fungerer også fint, og gir en herlig kraftsaus.
SlettHei
SvarSlettLaget denne til afrikansk aften i matklubben jeg er ned i. 20 blide herrer hadde ikke annet en lovord og skrøy
Dette så spennende ut. Men med så mye forskjellig krydder trenger man vel ikke salt?
SvarSlettLagde denne i dag. Jeg droppet saltet og det var helt ok. Neste gang jeg lager denne vil jeg ha i litt flere aprikoser. Dem merket jeg ikke noe til det hele tatt, fordi det er så mange ulike krydder. Jeg følte også at det var litt mye vann, så jeg tror jeg vil redusere litt, kanskje 0.5 dl.
SvarSlettMen dette var knakende godt med couscous til. Jeg måtte ha litt bulgur ved siden av også, for jeg hadde bare litt coucous igjen i pakka.
Tusen takk for fin oppskrift:)