onsdag 1. januar 2014

Pizza di Pollo - Kyllingpizza

Jeg elsker pizza. Det er lett å lage, og er velsmakende kosemat. Jeg lager den alltid med tynn bunn og steker på høy temperatur. Denne varianten med kylling vil jeg skal være litt sterk, og tar derfor på både rød chili og jalapenos. Jeg starter med en klassisk pizzadeig:

2 dl Hvetemel eller Finmalt Speltmel
0,8 dl Vann
2 ts Tørrgjær eller 15 gr. Fersk Gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt

Bland alt det tørre. Hvis man bruker fersk gjær, så los den opp i lunket vann. Tilsett olje og vann, og bland godt sammen. Elt deigen i 10 minutter for hånd eller 5 minutter i maskin. La deigen heve i 40 minutter. Mens deigen hever, så lager man pizzasausen:

1/2 Boks Knuste Tomater
2 Fedd Hvitløk
1/2 Neve Basilikum
1 ss Olivenolje

Finhakk hvitløken og stek den blank i olivenolje i en liten kasserolle. Tilsett finhakket basilikum og tomatene. Kok det på middels varme i 20-30 minutter. Forbered så fyllet:

1 Kyllingfillèt
3 Aromasopp
2 Fine Skiver Av Rødløk
2 ss Jalapenos
1/2 Rød Chili
1 Mozarella

Når deigen er ferdig hevet, så form den som en ball, og spre den utover et pizzapapir på en stekeplate. Forsøk å få den så rund som mulig. Legg på pizzafyllet og finkuttet kylling, sopp, løk og chili. Legg først på skiver av mozarella og så på resten av fyllet. Chili og jalapenos skal være finnhakket. Stek så i 12-13 minutter i en varm ovn, gjerne 300 grader.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar