fredag 17. januar 2014

Skalldyrrisotto

Risotto kan lages full av smak, og er enkelt å tilbrede. Med skalldyr kan man lage ktaft som setter en fantastisk god smak på risottoen. På grunn av mengden av kraft som lages i denne oppskriften, så passer den godt til 4-500 gram risottoris, nok til 2-3 personer. Jeg lagde denne med hjerteskjell og sjøkreps. Det blir en dyr rett, men bruker man blåskjell og dropper sjøkrepsen, så blir den overkommelig. Jeg droppet hvin i innkokingen av risottoen pga. all kraften, men bruk gjerne 1-2 dl hvitvin også. Jeg tar det på slum egentlig, så oppskriften er omtrentlig.

400 gr. Risottoris
1 Nett Hjerteskjell
3 Sjøkreps
1/2 l Vann
1 Løk
4 Hvitløk
1 Neve Frisk Bladpersille

Start med å rense sjøkrepsen. Ta av hodet, fjern paven og litt av det grisete innholdet i hodet. Slpar resten. Rens resten av krepsen og knus klørene med baksiden av en kniv. Ha alt skallet i en liten kasserolle med 1/2 vann til det så vidt dekker krepsskallene. Kok det til kraft i ca 20-30 minutter. Sil av kraften og kast skallene.

Så koker vi hjerteskjellene. Finkutt 1/2 løk og 2 fedd hvitløk, og stek til det blir blankt. Tilsett litt vann (1/2 dl) og hjerteskjellene. Kok i 4-5 minutter. Sil av kraften og mix skjellkreften med kreften fra krepsen.

Ta så en stekepanne og ha i litt olje. Finkutt en halv løk og 2 fedd hvitløk. Fres det i pannen i noen få minutter. Hell i risen og stek til rden blir blank. Hell så i et par dl. med kraften og la det surre på svak varme. Når ktaften begynner å tørke ut så tillsetten man mere kreft. Forstsett slik i ca.20 minutter til risen blis myk men fremdeles har en litt fast kjerne. Det skal ikke bli myk grøt. Pass på at den ikke koker helt tørr eller blir brendt.

Finhakk så persille og tilsett det tilsammen med de rensede hjerteskjene og bland inn. Server med en sjøkrepshale per person. Det blir en lekker og smakfull middag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar